Με την επαναστατική και καινοτόμα εφαρμογή EnergyManager, η αυτονομία θέρμανσης σε πολυκατοικίες έγινε πιο εύκολη και πιο προσιτή από ποτέ.

Η εφαρμογή EnergyManager, συνεργάζεται με το εγκατεστημένο ασύρματο σύστημα για αυτονομία θέρμανσης, με θερμιδομετρητές της Ελβετικής εταιρείας Sontex.

Είναι συμβατό, τόσο με τους θερμιδομετρητές θερμαντικών σωμάτων, όσο και με τους θερμιδομετρητές γραμμής. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολυκατοικίες που έχουν είτε μονοσωλήνιο είτε δισωλήνιο σύστημα θέρμανσης.

Η εφαρμογή EnergyManager αποτελεί μια web εφαρμογή παρακολούθησης της κατανάλωσης, αλλά και έκδοσης της κατανομής δαπανών θέρμανσης. Ο χρήστης, μπορεί να εισέλθει στο σύστημα, επισκέπτοντας την διεύθυνση: energymanager.com.gr και εισάγοντας το όνομα χρήστη (username) και τον προσωπικό κωδικό εισόδου (password), που του έχει σταλεί, την ημέρα ενεργοποίησης του λογαριασμού του.

Στην αρχική οθόνη, μετά την είσοδο του, ο χρήστης βλέπει την κατανάλωση σε κάθε θερμαντικό σώμα (στην περίπτωση που έχουν τοποθετηθεί κατανεμητές σωμάτων) όπως αυτή έχει καταγραφεί, κατά την τελευταία ημερολογιακά μέτρηση κατανάλωσης. Οι πληροφορίες αυτές, παρουσιάζονται τόσο σε έναν πίνακα τιμών, όσο και σε δύο γραφήματα (πίτας και στηλών).

Στην επόμενη οθόνη παρουσιάζεται η συνολική κατανάλωση ανά δωμάτιο, που πραγματοποιήθηκε κατά τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές αυτές, είναι ανεξάρτητες από το πλήθος των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα. Και πάλι υπάρχει η παρουσίαση των δεδομένων σε πίνακα τιμών, αλλά και γραφημάτων.

Στην επόμενη οθόνη, παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία και διαγράμματα. Η σύγκριση πραγματοποιείται ανάμεσα στην κατανάλωση του προηγούμενου μήνα και στην κατανάλωση του αντίστοιχου μήνα, κατά το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν ιδιαίτερα στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την κατανάλωση και την οικονομία που πραγματοποίησε ο κάθε χρήστης. Σε κάθε οθόνη, υπάρχει επίσης ένας μετρητής κατανάλωσης, ο οποίος παρουσιάζει τη συνολική κατανάλωση του διαμερίσματος από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (φυλλομετρητής – browser) και μπορεί εύκολα και γρήγορα να έχει πρόσβαση στα στοιχεία κατανάλωσης του διαμερίσματός του οποιαδήποτε στιγμή, όλο το 24ωρο και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη βρίσκεται. Η λειτουργία της εφαρμογής, υποστηρίζεται τόσο σε Η/Υ (σταθερό ή φορητό – laptop – netbook), όσο και σε tablets, PDAs, ή smartphones.

autonomia.energymanager.com.gr