Εσωτερικός έλεγχος σωληνώσεων με κάμερα.
Σε μια πόλη που συνεχώς αναπτύσσεται, οι υποδομές τις επιβαρύνονται συνεχώς  καθώς αυξανόμενος είναι και ο αριθμός των αναγκών που καλούνται να καλύψουν.  Έτσι χρειάζονται συνεχώς νέα έργα επισκευής και αναβάθμισης  για την κάλυψη των αναγκών της πόλης. Επιπλέον ο χρόνος δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο, προκαλώντας γήρανση στο υλικό κατασκευής των δικτύων και μοιραία κάποια στιγμή την αστοχία. Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης είναι από τα δυσκολότερα στην αντικατάσταση – αναβάθμιση και επισκευή, αφού για όλες τις εργασίες απαιτείται εκσκαφή. Μια χρονοβόρα εργασία με υψηλή όχληση αλλά και μεγάλο κόστος.

pipe inside viewΤη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα φέρνει η τεχνολογία  με τον εσωτερικό έλεγχο των σωληνώσεων με χρήση κάμερας. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τον ακριβείς εντοπισμό της βλάβης ακόμη και αρκετά μέτρα κάτω από την γή. Οι κάμερες αυτές διαθέτουν ειδική τεχνολογία που τους επιτρέπει να κινούνται μέσα στις σωληνώσεις και να μεταφέρουν στον χειριστή εικόνα από το εσωτερικό της σωλήνας. Έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκεται η βλάβη πριν ακόμη ξεκινήσει το σκάψιμο, ενώ με παράλληλη χρήση και άλλων τεχνολογιών όπως η  NuFlow επιτρέπει την επισκευή χωρίς καθόλου ή σε κάποιες περιπτώσεις  με ελάχιστο σκάψιμο.  Το κόστος μιας τέτοιας υπηρεσίας όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό γίνεται αμέσως αποσβέσιμο αφού επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό της βλάβης γλυτώνοντας έτσι από εκτεταμένες και άσκοπες εργασίες.

 

Η τεχνολογία αυτή γνωρίζει τέτοια άνθιση που υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται αποκλειστικά στον σχεδιασμό και κατασκευή καμερών εσωτερικού ελέγχου με ρομποτικά μοντέλα που έχουν την δυνατότητα να κινούνται ευέλικτα μέσα στο δίκτυο των σωληνώσεων και να μεταφέρουν εικόνα  υψηλής ανάλυσης , ενώ κάποια από αυτά τα μοντέλα διαθέτουν και σύστημα πομπού αισθητήρα για τηλεμετρία και εντοπισμό της ακριβής θέσης τους.

Η Gazpro πάντα πρωτοπόρος στις υπηρεσίες που παρέχει, προσφέρει τον εσωτερικό έλεγχο των σωληνώσεων με κάμερα, διαθέτοντας κορυφαίο εξοπλισμό κατάλληλο για αποχετεύσεις αλλά και καμινάδες με δυνατότητα καταγραφής εικόνας καθώς και θερμοκάμερα, παρέχοντας κορυφαίες υπηρεσίες στην ακριβή διάγνωση των ζημιών σε σωληνώσεις και καμινάδες.