Οι αυξημένες απαιτήσεις για ενεργειακά αποδοτικότερες τεχνολογίες φέρνει το cascade σε οικιακά και εμπορικά κτίρια.
cascade_levites1Η συνδεσμολογία cascade προσφέρει μεγάλη ευελιξία αφού επιτρέπει την εύκολη μεταβολή της ισχύος προσθέτοντας  ή σβήνοντας λέβητες με βάση κάθε φορά την ζήτηση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα με την εν σειρά σύνδεση πολλών λεβητών είναι ο μεγάλος και σταθερός βαθμός απόδοσης που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σύστημα αφού έχουμε κάθε φορά κάλυψη των απαιτήσεων κλιμακωτά με την ισχύς που χρειάζεται και όχι παραπάνω ή λιγότερη, χωρίς να καταπονούμε ένα μηχάνημα παραπάνω από όσο χρειάζεται, ενώ έχει και το πλεονέκτημα της εφεδρείας ισχύος, σε περίπτωση βλάβης κάποιου εκ των μηχανημάτων.

 

 

Ένας απο τους εμπειρότερος κατασκευαστές μονάδων με τεχνολογία συμπύκνωσης αλλά και τους πιο ώριμους τεχνολογικά με χιλιάδες εγκαταστάσεις σε cascade λέβητες αερίου είναι η Γαλλογερμανική DeDeitrich με την σειρά  INNOVENS PRO. Η De Dietrich δίνει λύση για τα πλέον απαιτητικά βιομηχανικά και επαγγελματικά κτήρια καθώς και για τις μεγάλες κατοικίες. Όλοι οι λέβητες της σειρά διαθέτουν τον πίνακα έλεγχου DIEMATIC i-SYSTEM που παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης σύγχρονων και πολύπλοκων συστημάτων θέρμανσης με μεγάλη αξιοπιστία και μέγιστη απόδοση χάρη στην ενσωματωμένη αντιστάθμιση και τεχνολογία bus για ενσωμάτωση με συστήματα BMS. Η σειρά κλιμακώνεται σε τέσσερα μοντέλα με ισχύς 45kw, 65kw, 90kw και 115kw αντίστοιχα.

Άλλα χαρακτηριστικά της σειράς Innovens Pro είναι

  • 0 βαθμός απόδοσης έως 109% χάρη στην τεχνολογία συμπύκνωσης καθώς και
  • οι χαμηλές εκπομπές ρύπων NOx<46mg/KWh.
  • προσαρμογή ισχύος μεταξύ 18% έως 100% της ονομαστικής ισχύος.
  • compact διαστάσεις για εύκολη τοποθέτηση ακόμα και στα πιο μικρά λεβητοστάσια.
  • κορμός λέβητα κατασκευασμένος από χυτό κράμα αλουμινίου-πυριτίου
  • δυνατότητα σύνδεσης σε συστοιχία έως και δέκα λεβήτων.
  • 5ετή εγγύηση θαλάμου καύσης.

Το κράμα αλουμινίου-πυριτίου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα όξινα συμπυκνώματα που παράγονται κατά την καύση. Επίσης το πυρίτιο βελτιώνει την αντίσταση στη διάβρωση από το νερό που χρησιμοποιείται για την θέρμανση.