Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης νέας γενιάς χρησιμοποιούν την τεχνολογία L.E.D. για ακόμη μικρότερη κατανάλωση και με την ίδια απόδοση φωτός και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η τεχνολογία L.E.D. (Light Emitting Diode) δεν είναι κάτι νέο αφού το πρώτο LED εμφανίστηκε στην παραγωγή το 1962 όμως με διαφορετική χρήση και πολύ μικρότερη φωτεινότητα.

Με τα χρόνια η χρήση του LED επεκτάθηκε παντού λόγο των μεγάλων προτερημάτων που εμφανίζει όπως η εξαιρετική αντοχή και η μικρή κατανάλωση.

Στην σημερινή του μορφή το Led μπορεί να παρέχει μεγάλη φωτεινότητα (έως 140lm/watt ) με αντοχή έως 50.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας κάνοντάς το ιδανικό για χρήση στην βιομηχανία ή όπου η αντικατάσταση λαμπτήρων είναι δύσκολη έως αδύνατη. Οι λαμπτήρες LED  χρησιμοποιούν την ενέργεια που λαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά για την εκπομπή φωτός κοντά στο ορατό φάσμα με μικρές απώλεις σε θερμότητα. Ένας λαμπτήρας LED λοιπόν με έναν 6ωρο ημερήσιο κύκλο λειτουργίας μπορεί να έχει διάρκεια ζωής έως 20χρόνια με μεταβολή στην φωτεινότητά του μικρότερη από 5%.

Η εξοικονόμηση στους λαμπτήρες LED δεν προκύπτει μόνο από την μεγάλη διάρκεια ζωής και το μηδενικό κόστος συντήρησης/αντικατάστασης αλλά και από την μικρή κατανάλωση ρεύματος. Μόλις 1/10 ενός κλασσικού λαμπτήρα ή το 1/3 ενός λαμπτήρα φθορισμού.

Οι λαμπτήρες LED διατίθενται σε μια πλούσια γκάμα με διάφορα χαρακτηριστικά όσον αφορά το την θερμοκρασία φωτός ( οΚelvin ) την φωτεινότητα (Lumen) αλλά και τις διαστάσεις. Η τεχνολογία των λαμπτήρων LED επιδοτείται σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Με την χρήση των λαμπτήρων LED είναι δυνατή η ανάπτυξη ασύρματων έξυπνων δικτύων –  Wireless Smart Grid για την διαχείριση ή την μεταφορά δεδομένων, με μεγάλη ταχύτητα και ασφάλεια. Το Li-fi υπόσχεται να μας απαλλάξει από το ηλεκτρομαγνητικό νέφος από τις υπάρχουσες ασύρματες τεχνολογίες μετάδοσης δεδομένων όπως το wifi, το bluetooth καθώς κ.α. που συναντάει κανείς στο οικιακό περιβάλλον. Κάθε φωτιστικό μπορεί να διαχειρίζεται αυτόνομα μέσα στο  έξυπνο δίκτυο επιφέροντας επιπλέον οικονομία και ευλιξία.

Δείτε περισσότερα στο site μας http://www.lednet.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 988 16 16 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.