Νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020.
100% κάλυψη του επιλέξιμου κόστους σε κατοικίες με χαμηλά εισοδήματα!

 

Στις 27 Δεκεμβρίου 2017,  ξεκίνησε η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» που θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό €4,7 εκατ. και κεντρικό διαχειριστή την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Η δράση αφορά στην επιδότηση του κόστους εγκατάστασης θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και θα  συγχρηματοδοτείται από πόρους της ΕΔΑ Αττικής. Κεντρικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα – δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομική και αποδοτική θέρμανση, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της Αττικής.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, οι δήμοι υπαγωγής στη δράση με δίκτυο φυσικού αερίου είναι: Πειραιώς, Ασπροπύργου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νέων Λιοσίων (Ιλίου), Ελευσίνας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μέχρι και την 31 Μαΐου 2018 στην ΕΔΑ Αττικής. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις απαραίτητες δαπάνες για τη μετατροπή μίας υφιστάμενης εγκατάστασης πετρελαίου σε φυσικό αέριο. Τα επιδοτούμενα ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης των κατοικιών και την εγκατεστημένη ισχύ του συστήματος θέρμανσης και μπορεί να φτάσουν μέχρι και €22.000 για μία κεντρική θέρμανση, €8.000 για μία μονοκατοικία και €4.500 για την αυτόνομη τυπική σύνδεση ενός διαμερίσματος.

Παράλληλα, με τη δράση επιδότησης η ΕΔΑ Αττικής προσφέρει έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.

Για περισσότερες πληφορορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210-9881616, ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Πηγή: edaattikis.gr