Σημαντικά μειωμένα τιμολόγια θα δουν από πέρυσι, όσα νοικοκυριά καίνε φυσικό αέριο καθώς και οι βιομηχανίες, υπό την προϋπόθεση φυσικά οι εξελίξεις στη Συρία να μην ανατρέψουν την εδώ και έναν χρόνο συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του πετρελαίου.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η παρατεταμένη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μεταφράζεται σε ανάλογη μείωση τιμών από τη ΔΕΠΑ και σε έκπτωση των τιμολογίων που θα εκδοθούν στις αρχές του έτους από τις τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Στην πολυπληθέστερη εξ αυτών, δηλαδή αυτήν της Αττικής με 320.000 πελάτες, τα οικιακά τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο, που είναι και η εποχή που τα καλοριφέρ λειτουργούν στο φουλ, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% έναντι του αντίστοιχου φετινού διαστήματος. Μόνο κατά την τελευταία διετία έχουν μειωθεί κατά 20%.

Η κατηγορία, ωστόσο, που θα καρπωθεί κυρίως το όφελος της μείωσης του πετρελαίου θα είναι η βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα τιμολόγια υπολογίζεται ότι θα είναι 35% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.