SOLAR PRO HELLAS
Ελάτε στην SOLARPRO – να δουλέψουμε μαζί για την οικονομία το περιβάλλον και για λύσεις που αναζητάτε σε ηλιακά συστήματα, πάντα στο πλέον προσιτό κόστος.
ΔΩΡΕΑΝ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ (ΙΝΟΧ 316L)ΜΕΣΑ και ΕΞΩ 304 ΒΑ μέ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ
ΑΠΟ 737.00 ΕΥΡΩ…+ΦΠΑ
Λεπτομέρειες
νέο!
 
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ !!
1. Τι κερδίζω με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;
Με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κερδίζουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Το ποσοστό αυτό ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
2.Με ποιά κριτήρια να επιλέξω τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα;
Ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να έχει:
-μπόιλερ τοποθετημένο κάθετα
-κάδο αποθήκευσης ζεστού νερού με διπλή αντισκοριακή προστασία
-επιλεκτικούς ηλιακούς απορροφητές
-ηλιακό τζάμι υψηλής καθαρότητας, ασφαλείας (άθραυστο)
3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κάθετου μπόιλερ;
Το μπόιλερ όταν είναι σε κάθετη θέση αποκλείει την ανάμιξη σε μεγάλο βαθμό του ζεστού νερού με το κρύο. Δηλαδή, όταν καταναλώνουμε ζεστό νερό, τη θέση του την καταλαμβάνει το κρύο που εισέρχεται. Άρα υπάρχει μια νοητή ευθεία πρόσκρουσης ζεστού – κρύου. Το εμβαδόν αυτής της επιφάνειας (επιφάνει απώλειας) είναι πολύ μικρότερο από ότι σε οριζόντια τοποθετημένο μπόιλερ. Αυτό σημαίνει ότι η πτώση της θερμακρασίας του ζεστού νερού που περίσσεψε στο κάθετο μπόιλερ είναι πολύ μικρή και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.
4.Ποια η διαφορά μεταξύ του κλειστού και του ανοικτού κυκλώματος;
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (λειτουργία με αντιψθκτικό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα (δεν καταστρέφονται οι ηλιακοί συλλέκτες). Μας δίνει 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης.
5.Σε τι βοηθάει το αντιψυκτικό που περιέχει μέσα η συσκευή;
Στην περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω των 0°C δεν επιτρέπει στον θερμικό φορέα να παγώσει και έτσι αποκλείει το σπάσιμο των σωλήνων.
6.Πως μπορώ να προστατέψω τη συσκευή για να μήν σπάσει από τον παγετό;
Αν και εφόσον είστε σίγουροι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας στο θερμικό του φορέα έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού, δεν υπάρχει φόβος για το σύστημα.
7.Ποιο είναι το όριο ζωής μιας ηλιακής συσκευής;
Το όριο ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα καλής ποιότητος πρέπει να είναι μεταξύ 12 και 17 χρόνων.
8.Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού;
Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του. Κάνοντας service στην καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε το σύστημά μας να “αντέξει” στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με αποτελεσματικότητα.
9.Κάθε πότε πρέπει να κάνω service και τι περιλαμβάνει;
Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του τρίτου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 3 – 4 χρόνια. Κάνοντας το service, το ειδικευμένο συνεργείο μας ελέγχει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζει την ράβδο μαγνησίου που περιέχει το μπόιλερ. Σε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, το συνεργείο μας πληροφορεί και συνεννοείται με τον πελάτη πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Για ραντεβού εξυπηρέτησης από τα συνεργεία μας, παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μας.
10.Ποια πιστοποιητικά πρέπει να έχει ένα ηλιακό σύστημα για να θεωρείται αξιόπιστο;
Ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να έχει δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE) και test report βαθμού απόδοσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
11.Τι σημαίνει το σήμα CE που πρέπει να έχει κάθε ηλιακός θερμοσίφωνας;
Σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία με δήλωση συμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ έχει εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας της λειτουργίας του ηλεκτρικού μέρους της συσκευής.
12.Δεν έχω ζεστό νερό με το ηλεκτρικό ρεύμα, τι συμβαίνει;
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο για έλεγχο ηλεκτρικού καλωδίου από το θερμοσίφωνα μέχρι τον πίνακα. Αν δεν διαπιστωθεί βλάβη πρέπει να καλέσετε το συνεργείο μας για περαιτέρω έλεγχο.
13.Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση και δεν λειτουργεί κανονικά;
Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι οι εξής:
-χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής.
-ανεπαρκής χρόνος επαφής ηλιακών ακτίνων με τον ηλιακό θερμοσίφωνα
-ανεπαρκή ηλιοφάνεια (κατά τους χειμερινούς μήνες συνήθως).
-κακής ποιότητας ηλιακοί συλλέκτες.
14.Υπάρχει περίπτωση διάβρωσης στο εσωτερικό του κάδου;
Ναι, υπάρχει. Ένας καλός ηλιακός κάδος πρέπει να έχει διπλή αντισκοριακή προστασία, ούτως ώστε να αποφεύγεται η διάβρωση.
15.Πόση ώρα πρέπει να έχω ανοικτό το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να ζεσταθεί το νερό του κάδου;
Περισσότερο από μια ώρα και ανάλογα με το μέγεθος του κάδου.
16.Τι απόδοση έχει το ηλιακό σύστημα τις ημέρες που έχει συννεφιά;
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας με επιλεκτικούς συλλέκτες έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνει 30 – 40°C ζεστό νερό.
17.Μπορώ σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας να μεταφέρω το σύστημα ή χρειάζεται να αγοράσω καινούργιο;
Η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός ηλιακού συστήματος είναι ιδιαίτερα απλή σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η εργασία αυτή όμως οφείλει να γίνεται από κάποιον ειδικό ή από το συνεργείο της εταιρείας μας.
18.Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορεί να δουλέψει ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα;
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε συνεργασία με το καλοριφέρ.
Λεπτομέρειες
νέο!
 
 

ΗΛΙΑΚΗ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΙΣΙΝΩΝ
Ηλιακή θέρμανση πισίνας γίνεται με έναν από τους δύο τύπους των συλλεκτών που βλέπετε στις φωτογραφίες των δύο παραπάνω. Για απλό στέγες βότσαλα ή ράφι αναρτήσεις μια κοινή λύση είναι ένα ημι άκαμπτο πλέγμα πολυπροπυλενίου πάνελ στυλ ήθελα SOLAR Power Pro μας φαίνεται στην φωτογραφία στα αριστερά. Κάντε κλικ στο κουμπί που φωτογραφία για περισσότερα. Σχετικά με το δικαίωμα είναι Powerstrip. Έχουμε την κατασκευή αυτού του προϊόντος. Είναι ευέλικτο και μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέγεθος. Αυτός ο τύπος του συστήματος που χρησιμοποιείται, όταν η κατάψυξη είναι ένα θέμα (με άκαμπτα εγγυήσεις συλλέκτης πολυπροπυλενίου απαιτούν μια πλαγιά από 3 σε 12), όταν τα συστήματα πρέπει να είναι κολλημένα κάτω όπως και στην περίπτωση ενός κεραμοσκεπή και όταν αυτό είναι επιθυμητό ότι το σύστημα να είναι προσαρμοσμένα τοποθετούνται στην οροφή, ή εάν το σύστημα πρέπει να αποσταλεί τώρα. Powerstrip να πάτε δεξιά για την κλίση εδάφους αποφεύγοντας την ανάγκη για ένα rack δομή. Είναι πλήρως επισκευάσιμα και πολύ λιγότερο πιθανό να υποστούν βλάβη κατά πρώτο λόγο από τη ναυτιλία, το χαλάζι, το χειρισμό, ανεμοθύελλες, συντρίμμια. Αυτό είναι ένα αυτοκινούμενο βαθμού μηχανικής θερμοπλαστικό.
Λεπτομέρειες
νέο!