ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ εξοικονόμησης ενέργειας
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Μια θερμοκρασία γύρω στους 18-19 βαθμούς είναι αρκετή για να νοιώθουμε άνετα στον χώρο μας. Χαμηλώνοντας τον θερμοστάτη χώρου κατά ένα μόλις βαθμό, κερδίζουμε μέχρι και 10% από τα καύσιμα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ
Ο λέβητας και ο καυστήρας πρέπει να συντηρούνται δύο φορές το χρόνο. Αν η απόδοση του λέβητα δεν ξεπερνά το 70% είναι καιρός να αλλαχθεί. Σε δυο τρία χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των εξόδων αγοράς του από την οικονομία στα καύσιμα.

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα και οι θερμοσυσσωρευτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άσκοπα καθώς καταναλώνουν διπλάσια ενέργεια.

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Με κατάλληλους θερμοστατικούς διακόπτες σε κάθε σώμα η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες για θέρμανση κάθε δωματίου χωριστά.

ΕΞΑΕΡΩΣΗ
Να γίνεται συχνή εξαέρωση των θερμαντικών σωμάτων και όλης της εγκατάστασης.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Παρακολουθείτε τακτικά τη λειτουργία του συστήματος Κεντρικής Θέρμανσής σας για τυxόν ορατά προβλήματα, όπως ο καπνός, η μυρουδιά, το τσούξιμο στα μάτια, η συλλογή νερού κοντά στον καυστήρα ή κάποια τρυπά Διατηρείτε τις διεξόδους και την καμινάδα καθαρή από μπάζα και αποφράξεις όπως πουλιών ή φύλλα Μην αποθηκεύετε κιβώτια η εύφλεκτα υγρά και υλικά κοντά σε μηχανήματα Φυσικού Αερίου. Τέλος κρατήστε το χώρο καθαρό.