Αυτονομία με θερμιδομέτρηση σε πολυκατοικίες με ωρομέτρηση

energy_manager_250

Με την εγκατάσταση συστήματος με θερμιδομέτρηση, επιτυγχάνετε δικαιότερη κατανομή των δαπανών.

Η εγκατάσταση μετατροπής της ωρομέτρησης σε θερμιδομέτρηση, είναι σύντομη και δεν δημιουργεί ιδιαίτερη εγκατάσταση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση θερμιδομετρητών γραμμής εξωτερικά κάθε διαμερίσματος, ή με την τοποθέτηση θερμιδομετρητών – κατανεμητών σωμάτων σε κάθε θερμαντικό σώμα του διαμερίσματος.

sontex-539_gazpro 556_sontex_gazpro

 

Και στις δύο περιπτώσεις η θερμιδομέτρηση πραγματοποιείται ασύρματα και μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή EnergyManager που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την κατανάλωση του διαμερίσματός σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για την προμήθεια ή την εγκατάσταση εξοπλισμού για θερμιδομέτρηση ή για τον συνδυασμό με την υπηρεσία καταμέτρησης της κατανάλωσης και έκδοσης της κατανομής δαπανών θέρμανσης Energy Manager, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 988 16 16 (τηλ. κέντρο 24 εξυπηρέτησης).

 

Διαφορά ωρομέτρησης με θερμιδομέτρηση

Κατά το σύστημα της ωρομέτρησης, μετράται ο χρόνος (ώρες) κατά τον οποίο το διαμέρισμα έχει ζητήσει θέρμανση από το σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας, και υπάρχει ροή ζεστού νερού νερού από την κεντρική στήλη προς το διαμέρισμα. Αντίθετα στην θερμιδομέτρηση, μετράται η ενέργεια που καταναλώνεται στο κάθε διαμέρισμα.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέτρηση της ροής ζεστού νερού προς το διαμέρισμα αλλά και της διαφοράς θερμοκρασίας του νερού προσαγωγής και επιστροφής. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται υπόψιν και οι εκάστοτε συνθήκες λειτουργίας του κάθε συστήματος θέρμανσης, καταλήγοντας σε μια πιο ακριβής μέτρηση της δαπανούμενης ενέργειας.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κατανάλωσης που παίρνουμε από την θερμιδομέτρηση, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την κατανομή των δαπανών θέρμανσης της πολυκατοικίας πιο δίκαια και πιο κοντά στην πραγματική κατανάλωση.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ