Furanflex-Hellas

FURANFLEX ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΟΔΟΧΩΝ

Οι καμινάδες FuranFlex εγγυόνται το τέλος στις υγροποιήσεις της καμινάδας!

Εγκεκριμένο από την ευρωπαϊκή ένωση 30 χρόνια εγγύηση! Καπνοδόχοι για μια ζωή !!!

Η λύση για τα προβλήματα υγροποιήσεων σε καμινάδες φυσικού αερίου & πετρελαίου. 

Για την υγροποίηση τοίχου από την καμινάδα η λύση είναι η εσωτερική επένδυση της υπάρχουσας καμινάδας σε 1 ημέρα, χωρίς να αλλάξει η όψη του κτιρίου, με καπνοδόχο υψηλής τεχνολογίας Furanflex.

Η εσωτερική επένδυση καπνοδόχου Furanflex χρησιμοποιείται από το 1998 και είναι δοκιμασμένη και εγκατεστημένη με περισσότερα από 2.050.000 μετρά σωλήνα σε 26 χώρες! Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και για την κατασκευή άλλων προϊόντων με εφαρμογές στην πυροπροστασία ή την κατασκευή επιφανειών επένδυσης με μικρό βάρος και μεγάλη αντοχή.

Εφαρμογές Τεχνολογίας FuranFlex

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΠΝΟΔΟΧΩΝ

FF-allweather-300x264

Το υλικό εσωτερικής επένδυσης σωληνώσεων Furanflex ® κατασκευάζεται από σύνθετα υλικά όπως, υαλοϊνες – ανθρακοϊνες – ίνες πυριτικού γυαλιού – κεραμική ίνα και ίνες Kevlar και διαθέτει εξαιρετική αντοχή στις περιβαλλοντικές συνθήκες και ιδιαίτερα στην θερμοκρασία και την υγρασία.

Η αντοχή των συνθετικών υλικών είναι πολλές φορές μεγαλύτερη απο τα συνηθισμένα μέταλλα ή ορυκτά γι αυτό το εργοστάσιο μπορεί και δίνει έως και 30 χρόνια εγγύηση σε προϊόντα όπως η καμινάδα Furanflex, με ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση αστοχίας του υλικού.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΡΡΟΩΝ

FF-ydrorroes

Η Furanflex κατασκευάζεται σε διατομές απο Φ80 mm – Φ1000 mm κάνοντάς την ιδανική και για εφαρμογές σε επισκευή υδρορροών ειδικά σε περιπτώσεις με όδευση μέσα απο κολώνες ή δοκάρια όπου η αποξήλωση των παλιών υδρορροών είναι απαγορευτική. Η Furanflex αποτελεί ουσιαστικά ένα αθάνατο υλικό με ζωή πολύ μεγαλύτερη απο αυτή του κτιρίου καθιστώντας την την απόλυτη λύση!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ CASCADE

FF-cascade
Η εσωτερική επένδυση καμινάδας γίνεται με 30 χρόνια εγγύηση στο υλικό και σας εξασφαλίζει απο υγρασίες ή διαρροές καυσαερίων που μπορεί να προέρχονται μικροπόρους και ραγίσματα της καμινάδας.
Χάρη στην δυνατότητα μεταβαλλόμενης διατομής μπορεί να φιλοξενεί πολλαπλούς λέβητες (σύνδεση cascade) γλιτώνοντάς σας απο την ανάγκη εγκατάστασης ξεχωριστής καμινάδας για κάθε έναν, εξοικονομώντας χρήμα και χώρο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ

FF-aporrof

Εσωτερική επένδυση αεραγωγών για κλιματισμό ή εστίαση. Δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μεταβαλλόμενη διατομή κατα το μήκος του αεραγωγού χωρίς ενώσεις, εξασφαλίζοντας 100% στεγανότητα και διαστασιολόγηση βάση των πραγματικών απαιτήσεων για ιδανική ροή αέρα. Ιδανικό και για επαγγελματίες εστίασης αφού η furanflex είναι πυρανθεκτικό υλικό και χρησιμοποιείται ώς υλικό επένδυσης για πυρασφάλεια Furanfix.

Καμινάδα FuranFlex

Η «γέννεση» του Furanflex

chimney011-170x300
Η ομάδα εργασίας της Kompozitor δημιούργησε ένα φίλτρο από σύνθετο πλαστικό για την βιομηχανία του χυτοσιδήρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην θέση των κεραμικών φίλτρων. Μέσα από το φίλτρο αυτό περνούσε τετηγμένο μέταλλο σε θερμοκρασία 1450°C για να χυθεί στην συνέχεια στο δοχείο. Αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία της ομάδας της Kompozitor σε ότι αφορά την συμπεριφορά ρητινών από ενισχυμένες ίνες στις υψηλές θερμοκρασίες.
Στην συνέχεια η ίδια ομάδα ανέπτυξε την τεχνολογία και το υλικό για την “in site building” ξεκινώντας από προκατασκευασμένους σωλήνες ανθεκτικούς στην διάβρωση από αέρια, διαμέτρου 5-8 μ. για εγκαταστάσεις θέρμανσης με άνθρακα. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή της ομάδας με την αντιμετώπιση της διάβρωση των ρητινών από ενισχυμένες ίνες στις σωληνώσεις απορροής των αερίων καύσης.

Η ιδέα μιας επένδυσης ανθεκτικής στην διάβρωση δημιουργήθηκε από την διαπίστωση ότι οι σωλήνες αλουμινίου και χάλυβα που απομακρύνονταν από τις καμινάδες των γειτονικών σπιτιών ήταν διαβρωμένοι σε μεγάλο βαθμό.

Η ιδέα του FURANFLEX γεννήθηκε και πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1994, αλλά από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση της πέρασαν τέσσερα χρόνια κατά τα οποία μελετήθηκαν οι παράμετροι σχετικά με την χημεία, την τεχνολογία και τα μηχανήματα. Για τις δοκιμές η Kompozitor κατασκεύασε μία πειραματική καμινάδα που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για τα μαθήματα κατάρτισης που παραδίδονται κάθε χρόνο.

Η πρώτη εγκατάσταση του FURANFLEX έγινε το 1999 στην Ουγγαρία και την επόμενη χρονιά στη Σουηδία από την Isokern (στο Goteborg). Αυτή η Σουηδική εταιρεία προσέφερε τεράστια βοήθεια από την αρχή της ανάπτυξης της Furanflex. Η πρώτη παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε επί ευκαιρία μιας διάλεξης με θέμα τα ενισχυμένα πλαστικά στο Baden – Baden (Γερμανία) τον Οκτώβριο του 1999.

Πλεονεκτήματα καμινάδας Furanflex

 • Προστασία απο υγροποίηση καμινάδας – καπνοδόχου. Για υγροποίηση τοίχου απο την καμινάδα η λύση είναι η εσωτερική επένδυση της υπάρχουσας καμινάδας σε 1 ημέρα χωρίς να αλλάξει η όψη του κτιρίου με καπνοδόχο υψηλής τεχνολογίας Furanflex.
 • Αντοχή στη διάβρωση
 • Ακολουθεί την πορεία της καπνοδόχου
 • Παίρνει το σχήμα της καπνοδόχου
 • Διάμετροι κατ’ επιλογήν
 • Δυνατότητα διαφορετικών διατομών-διάμετρων στην ίδια καμινάδα
 • Όλοι οι τύποι διατομών (στρογγυλές, οβάλ, τετράγωνες ή συνδυασμός αυτών)
 • Απεριόριστο μήκος χωρίς ενώσεις
 • Λεπτό στρώμα τοίχου – Μαλακή και λεία εσωτερική επιφάνεια
 • Θερμική αγωγιμότητα
 • Μεγάλη μηχανική αντοχή
 • Τέλεια στεγανότητα
 • Αντοχή σε εφελκυσμό
 • Μικρή μάζα
 • Εγκατάσταση χωρίς σπάσιμο τοίχου
 • Ελάχιστος χρόνος εγκατάστασης
 • Εύκολη λειτουργία
 • Ιδανικό και για επένδυση διαβρωμένων μεταλλικών καπνοδόχων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FURANFLEX

Πάνω από 2.050.000 μέτρα εγκατεστημένων καπνοδόχων σε όλη την Ευρώπη σε κτιριακές εγκαταστάσεις & οχι μονο !
Ασφαλισμένο έως 1.000.000 Ευρώ με την σφραγίδα ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο. Κάθε υλικό επένδυσης καμινάδα πρέπει να ελέγχεται σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα (Ευρωπαϊκά ή εθνικά πρότυπα) και να πιστοποιείται από διαπιστευμένο ίδρυμα σε κάθε χώρα.
Οι ακόλουθες ιδιότητες πρέπει να εξετάζονται για την επένδυση καμινάδας:

-Αντοχή στη θερμότητα
-Αντοχή στη διάβρωση
-Μηχανική αντοχή
-Μηχανική σταθερότητα
-Στεγανότητα
-Θερμική αγωγιμότητα
-Επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.

Η FuranFlex ® ήταν η πρώτη και μέχρι σήμερα είναι η μόνη επένδυση καμινάδας απο συνθετικό υλικό ενισχυμένο απο ίνες γυαλιού.
Για την έγκριση ενός προϊόντος με μια τόσο νέα τεχνολογία οι οργανισμοί πιστοποίησης και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν πολλές δοκιμές, βάση και των κανονισμών πριν δοθεί η τελική έγκριση για την κυκλοφορία του προϊοντος στη αγορά.
Έτσι, η FuranFlex ® έχει δοκιμαστεί σε πολλά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο απο τους αυστηρότερους φορείς και έχει λάβει δεκάδες πιστοποιητικά για την προβλεπόμενη και ασφαλής συμπεριφορά του υλικού.

ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ Η FURANFLEX:

ΙΤΑΛΙΑ     italy

CertificazioneIstituto Giordano S.p.A.

ita-icon469
Πιστοποίηση GIORDANO-CERT

 

ΑΥΣΤΡΙΑ   austria-flag

DIN En ISO9001 (2000) eDIN En ISO14001 (1996)Kompozitor ltd Istituto fur Brandshutztechnik und Sischerheitsforschung N. 4011/00

ita-icon383

Πιστοποίηση IFU-CERT

ΕΛΒΕΤΙΑ  swissflag

Vereinigung-KantonalerFruerversicherungenAssosiation de etablissementscantonaux d’AssuranceIncendie

vkf

ΣΟΥΗΔΙΑ  sweden-flag

Certification BoardSwedcert

swed-cert
SWED-CERT

ΓΑΛΛΙΑ  fr

Certification Commission chargee de formulerdes Avis Techniques

ita-icon473
CSTB-CERT

ΔΑΝΙΑ  denmark_flag

Πιστοποιητικό μη τοξικότητας Κέντρο Τοξικολογίας της Δανίας – DTC

CTD

ΦΙΛΑΝΔΙΑ  finland-flag

Πιστοποιητικό καταλληλότητας για εξαερισμό Φιλανδία – VTTYM57/6221/2005

vtt

ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ  uk

Πιστοποιητικό No Nr. 53729/1 για χρήση σε καμινάδες αερίου και ξύλου

bsria
BSRIA-Report-55942-1

ΝΟΡΒΗΓΙΑ  norway

Πιστοποιητικό SINTEF 128-080 / 2000

sintef-logo

ΤΣΕΧΙΑ   czech-republic-flag

Πιστοποιητικό καταλληλότητας για επένδυση καμινάδων ξύλουTechnical and test Institute for Constructions Prague / 2000 c. 03-14379

nadpis-tzus

ΡΩΣΣΙΑ  Russia

Sistema Sentrificatii Oblasti Pogarnoi Bezopastnosty N SSNB. NU. OP14.N.00570

ΣΛΟΒΑΚΙΑ  Slovakia

Technicky a skusobny ustav stavebny n.o. SK04-ZSV-0040

ΕΣΘΟΝΙΑ  Estonia

Serifitseerimisburo N. 176-01/05

ΟΥΓΓΑΡΙΑ  hungary

Quality control Institute edition N. A42/a/1996

ΡΟΥΜΑΝΙΑ  Romania

Consiliul Tehnic Permanent Pentru Constructii Agrement Tehnic 007-04/309-2005

cpt

 

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  Lithuania

Priesgaisrines Apsaugos ir Gelbejimo Departamentas Prie Lietuvos Respubikos Viadus Reikalu Ministerios 2000 N RM16079
Institute-Lithouania

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ  Ukraine

Ingenerniy centr ekpertizi i cerificatii ODC-168

ukrmetrtest

ΕΛΛΑΔΑ  greek-flag

Βεβαίωση καταλληλότητας για την εσωτερική επένδυση καμινάδας με το υλικό
Furanflex/ Furanfix με αριθ. πρωτ. :05-4054/Ν039/ΓΚ/μβ/2007-06-13

elot
ELOT-FURANFLEX ESYD-FURANFLEX

ΕΛΛΑΔΑ  greek-flag

Αποδοχή προϊόντος για την εσωτερική επένδυση καμινάδας βάση έγκρισης του ΕΛΟΤ
αρ.πρωτ.: Δ.Ε. 3337

aerio_attikis
Επιστολή Αποδοχής από Αέριο Αττικής

Υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση με ασφαλιστική κάλυψη! Μετά το πέρας των εργασιών σας παραδίδεται γραπτή εργοστασιακή εγγύηση διάρκειας 10 έως 30 ετών ανάλογα την εφαρμογή. (10 χρόνια για βιομάζα και 30 χρόνια για κεντρική θέρμανση κλπ)
Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη και επιτακτική η ανάγκη της αποκατάστασης υφιστάμενων ‘λανθασμένων’, κακής ποιότητας και κακώς μελετημένων, καπνοδόχων. Τα σημάδια της υγρασίας (όξινες διαβρωτικές ουσίες χαμηλού pH υποκίτρινου χρώματος) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, τα κατεστραμμένα επιχρίσματα, οι ρωγμές και τα διαβρωτικά κατάλοιπα σε τμήματα που αποτελούν μια καπνοδόχο, ακόμα και πτώση της σε ακραίες περιπτώσεις είναι τα εμφανή συμπτώματα. Η υπερβολική κατανάλωση καυσίμου και η επιβάρυνση του λέβητα με διαβρωτικές ουσίες είναι επιπλέον επιπτώσεις. Τα παραπάνω συνιστούν ότι ο καπναγωγός και η καπνοδόχος είναι ουσιαστικά τμήματα μιας εγκατάστασης θερμάνσεως που βασίζεται σε καύση, προκειμένου να επιτύχουμε σωστή απαγωγή καυσαερίων και βελτιστοποίηση της απόδοσης καύσεως.
Γιατί είναι ανθεκτικότερο …( αντιδιαβρωτικό Ph 1-12 ) υλικό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (30χρονια εγγύηση). Δείτε και τα σχετικά videos!
NAI. Ειδικά η Furanflex διαθέτει διεθνείς πιστοποιητικά απο τους αυστηρότερους οργανισμούς Πιστοποίησης ενώ στην Ελλάδα είναι εγκεκριμένα απο ΕΛΟΤ και την Δημόσια Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου.
Η υγροποίηση των καυσαερίων μπορεί να συμβεί τόσο στο αέριο όσο και στο πετρέλαιο ή την βιομάζα. Αφορά κυρίως τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την κατασκευή της καμινάδας. Σε κάθε περίπτωση η furanflex θα σας απαλλάξει οριστικά απο φαινόμενο της υγρασίας που προκαλούνται απο τις υγροποιήσεις.
ΟΧΙ. Το εργοστάσιο εγγυάται για την αντοχή του υλικού με 30 χρόνια ενώ μέχρι σήμερα στις εκατοντάδες εγκαταστάσεις που έχουμε κάνει αλλά και διεθνώς δεν έχει παρατηρηθεί διάβρωση του υλικού (εφόσον η εγκατάσταση δουλεύει εντός των προβλεπόμενων ορίων).
Τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πλοίων, αεροπλάνων, διαστημικών πυραύλων, δεξαμενών και σιλό και γενικά κατασκευών όπου απαιτούνται μεγάλες αντοχές και μικρό βάρος. Η σύνθεση του Furanflex αποτελείται απο υαλοϊνες – ανθρακοϊνες – ίνες πυριτικού γυαλιού – κεραμική ίνα – ίνες Kevlar και ρητίνες.
Έλεγχο με την κάμερα , εγκατάσταση του ευκάμπτου υλικού από πάνω προς τα κάτω η από κάτω προς τα πάνω, τοποθέτηση ταφ ανάλογα την περίπτωση, ένωση με τον λέβητα & τοποθέτηση του καπέλο. Τέλος, κλείσιμο ότι έχουμε ανοίξει για να γίνει η εγκατάσταση.
Απο μερικές ώρες έως 1 ημέρα ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη και επιτακτική η ανάγκη της αποκατάστασης υφιστάμενων «λανθασμένων», κακής ποιότητας και κακώς μελετημένων, καπνοδόχων. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης με τα καυσαέρια να βγαίνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει την υγροποίηση των καυσαερίων και την δημιουργία προβλημάτων υγρασίας που αν δεν διορθωθούν μπορούν να διαβρώσουν πλήρως την καμινάδα και να απειλήσουν και την στατικότητα της ίδιας αλλά και του κτιρίου.
Η Furanflex εγκαθίσταται μονοκόμματη χωρίς ενδιάμεσες ενώσεις ή άλλες συνδέσεις καθιστώντας την 100% αδιαπέραστη απο τις υγροποιήσεις ή διαρροές καυσαερίων. Επιπλέον είναι το μόνο υλικό που διαθέτει τόσες πιστοποιήσεις αλλά και εργοστασιακή εγγύηση.

Εγκαταστάσεις Furanflex

– Πάνω από 2.050.000 m εγκατεστημένων καπνοδόχων σε όλη την Ευρώπη σε κτιριακές εγκαταστάσεις & οχι μονο !

Ασφαλισμένο έως 1.000.000 € με την σφραγίδα ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο.

– Σε αντίθεση με την εγκατάσταση ανοξείδωτης καμινάδας, δεν χρειάζεται εγκατάσταση σκαλωσιάς.

Η εγκατάσταση σκαλωσιάς βάση νόμου πρέπει να συνοδεύεται απο ειδική άδεια της πολεοδομίας -4067 – Άρθρο 4 – Άδειες δόμησης- απαιτεί τοπογραφικό και μελέτη που μαζί με τα χαρτόσημα έχει ενδεικτικά κόστος περί τα 1.400 Ευρώ!

Σε διαφορετική περίπτωση, η ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή ζημίες, επιβαρύνει την διαχείριση και τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, ενώ για τους παραβαίνοντες προβλέπεται και η διαδικασία του αυτόφωρου από τον νόμο.

Η FuranFlex Hellas μέλος του ομίλου GAZPRO δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις καμινάδων τόσο οικιακής όσο και επαγγελματικής – βιομηχανικής χρήσης.

Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε όλη την Ελλάδα των καμινάδων τεχνολογίας FuranFlex

furanflex-projects-Athens

Ζητήστε Προσφορά
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Δείτε σχετικά videos